APK Keuring bij Kwik Fit
Goedkoopste van Nederland
All- inclusive, geen addertjes onder het gras
Altijd een garage in de buurt
Inclusief Roetmeting
Extra voordeel voor ANWB leden
Slechts € 24,95
APK en kleine beurt – € 69
Keuren inclusief kleine beurt
Altijd een Kwik Fit garage in de buurt
Olie verversen met Mobil-olie
Controle op 22 belangrijke punten
Vervangen van luchtfilter
Bijvullen van diverse vloeistoffen
Vervangen oliefilter
Autokeuring inclusief grote beurt
Altijd een Kwik Fit garage in de buurt
Inspectie remsystem
Vervangen brandstoffilter
Vervangen van het luchtfilter
Controle van het interieurfilter
Vervangen van het oliefilter
Vul uw kenteken in
Omdat wij in Nederland niet vaak te maken hebben met een strenge winter vragen zich sommige mensen zichzelf af of winterbanden nut hebben. Wanneer u het hele jaar op zomerbanden rijdt heeft u bij temperaturen onder de 7 graden mindere rijeigenschappen. Maar wanneer u het hele jaar op winterbanden rijdt heeft dit als gevolg, wanneer het kwik boven de 7 graden komt, dat de rijeigenschappen minder worden en u meer brandstof verbruikt. Een all season band is bedoeld voor elk seizoen, het combineert de zomerband met de winterband. De all season band wordt ook vaak all wheater of 4-seizoenenband genoemd. Het profiel is een combinatie tussen het profiel van zomer- en winterband. De slijtage van de all season band in de zomer wel hoger dan bij een zomerband, ze zorgen wel voor meer grip bij een regenachtige dag. Wanneer u in de winter rijdt met all season banden geven deze meer grip dan zomerbanden door de andere samenstelling van het rubber. Toch kan een all season band niet tippen aan de rijeigenschappen van een winterband bij temperaturen onder de 7 graden. Doordat de all season band een combinatie is kunnen de rijeigenschappen zich niet meten met een specifieke rijeigenschappen waar de zomer- en winterband zich onderscheiden. Wanneer u met winterse omstandigheden naar de bergen rijdt is het bij all season banden daarom ook eerder nodig sneeuwkettingen te gebruiken vergeleken een winterband.
Het grote voordeel van de all season band is dat u het hele jaar op deze band kan rijden, dit scheelt u in de portemonnee omdat u geen extra banden hoeft aan te schaffen. Doordat wij in Nederland niet vaak te maken krijgen met een strenge winter of een extreem warme zomer kan dit een hele praktische oplossing zijn. Groot voordeel van een all season autoband is het feit dat banden wisselen niet nodig is, je wisselt pas van banden wanneer ze versleten zijn of je in de winter de grens over gaat. Doe je dit niet dan kan het wel voor problemen zorgen als u met de auto over de grens gaat. Zo is het in Duitsland verplicht om met winters weer winterbanden onder de auto te hebben en is dit ook in vele andere Europese landen verplicht. Op een weg met een helling die besneeuwd is zal de all season band waarschijnlijk tekort komen, wegrijden vanaf een dergelijke helling zal al helemaal een moeilijk verhaal worden. In een bergachtig terrein is de all-season band dus niet geschikt. Daarnaast heeft de all season band veel slechtere prestatie wanneer er sneeuw op het wegdek ligt en in de zomer slijten de all season banden sneller omdat het rubber zachter is dan het rubber van de zomerband. Doordat banden steeds beter worden en doorontwikkeld blijven worden, wordt ook de all season band steeds beter. Een all season band kan dus wanneer u alleen in een vlak land zoals Nederland rijdt een prima oplossing zijn voor u, voor bijvoorbeeld een tweede auto die niet meegaat op wintersport.
Er all season band kan je herkennen aan het profiel en symbolen op de band. De all season band heeft een A/S symbool, wat natuurlijk all season betekend. Daarnaast zet de banden fabrikant er zelf vaak nog andere symbolen op om het duidelijk te maken dat het om een all season band gaat, zoals een sneeuwvlok, druppel en een zonnetje. Ook al hebben sommige all season banden ook een M+S symbool, wat staat voor modder en sneeuw, betekend dit niet dat je hiermee bijvoorbeeld in Duitsland mag rijden met winters weer. Hiervoor is het symbool M+S nodig met een sneeuwvlok erbij. Daarnaast kunt u met een all season band minder snel rijden als een zomerband, wanneer u dus van plan bent om hoge snelheden te gaan rijden kan de all season band dit niet hebben.
Het aanbod van all season banden is een stuk kleiner dan die van de zomer- en winterbanden. Over het algemeen zijn all season banden duurder dan een zomer- of winterband. Bij een all season band loopt de prijs al snel tegen de 100 euro aan en bij de betere all season banden zit u boven de 100 euro. Daarnaast zijn er niet zoveel maten beschikbaar als bij een zomer- of winterband, zo kan het dus voorkomen dat er geen all season band is voor uw auto.
Wanneer u all-season banden onder uw auto heeft, zorgt dit niet voor aparte keuringseisen bij een APK keuring. De band moet minstens 1.6 millimeter profiel bevatten op het rijvlak, wanneer dit minder dan 2.5 millimeter bedraagt zal worden aangeraden een nieuwe set banden aan te schaffen. Ook wordt er gecontroleerd op beschadigingen op de gehele band, deze beschadigingen kunnen ontstaan door een steen op de weg of het oprijden van een stoepje. Daarnaast moet de band die u onder uw auto hebt gemonteerd de juiste maat zijn die bedoeld is voor uw auto. Deze maten kunt u vinden aan de buitenkant van uw band, deze moeten overeenkomen met de maten die uw auto nodig heeft. Weet u dit zelf niet? Dan kunt u dit vinden in de papieren die u bij de auto hebt gekregen of kunt u langs gaan bij een bandenexpert. De maten van de banden op de voorste as moeten overeenkomen, op het achterste as maakt dit niet uit. De banden moeten op met de goeie draairichting vooruit zijn gemonteerd, dit kunt u zien aan het pijltje op de bedrukking van de band. Ook moeten de banden met de buitenkant naar buiten, dit herkent u aan de bedrukking wat alleen aan de buitenkant van de band zit. Wanneer de banden niet correct op uw auto zijn gemonteerd zal dit de rijeigenschappen van de auto negatief veranderen en zal de slijtage groter zijn als de banden juist zijn gemonteerd. Als laatste zal er op bandenspanning worden gecontroleerd, het is aan te raden dat u dit zelf regelmatig doet. Bij een juiste banden spanning zal slijtage en brandstofverbruik worden verminderd.
Add Comment