APK en onderhoudsbeurt

Welke band zoekt u?

In Nederland moet iedere auto voorzien zijn van een geldige Algemene Periodieke Keuring (APK). Deze keuring wordt in de volksmond APK keuring genoemd. Afhankelijk van het bouwjaar van de auto wordt de APK keuring interval bepaald. Moet je auto opnieuw APK gekeurd worden dan krijg je hiervan schriftelijk bericht van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Zij versturen ruim van te voren een APK keuringsherinnering per post. Je kunt ook je APK vervaldatum checken via het internet. Op moment dat je auto gekeurd moet worden dien je een afspraak te maken bij een RDW erkende APK keuringsinstelling. Maak je afspraak altijd ruim van te voren zodat je niet zonder geldige APK keuring rondrijdt. De boete voor geen APK is fors en wordt automatisch toegezonden. Lees ook ons artikel over APK verlopen wanneer boete en kom alles te weten over boetes en termijnen.  Zij kunnen je auto vervolgens inspecteren om te zien of deze aan de APK keuringseisen voldoet, onderhouden en vervolgens goedkeuren (indien de auto echt goed is).

De APK keuring & APK keuringseisen

De APK keuring is een periodieke keuring waarbij de auto op wordt gecontroleerd volgens de RDW getelde APK keuringseisen ten behoeve van milieu en verkeersveiligheid. De APK wordt volgens een standard APK keuringschecklist afgewerkt. De APK check bereidt je voor op de APK eisen. Er zijn behoorlijk wat autobedrijven bevoegd tot uitvoeren van een APK keuring. Een dealer of autozaak bij jou in de buurt vinden is dan ook een eenvoudige opgave. Toch verschilt de prijs van APK keuren per bedrijf. Kwit-fit is over het algemeen de goedkoop en betrouwbaar, vindt een kwit-fit bij jou in de buurt via Google. Woon je in Amsterdam dan zoek je gewoon op ‘kwik-fit Amsterdam’ (in dit geval hebben wij het al voor jou uitgezocht).

auto onderhouden

APK combineren met onderhoudsbeurt – Verstandig!

Iedere auto behoefd onderhoud. Geef je auto bij voorkeur jaarlijks een onderhoudsbeurt. Dit hoeft niet elk jaar een grote onderhoudsbeurt te zijn. Auto onderhoud is immers afhankelijk van tijd en kilometerstand. Combineren van APK en onderhoudsbeurt is een slimme zet, als de monteur toch bezig is met de auto kan deze net zo goed onderhoud plegen. Je weet dan zeker dat je netto minder kwijt bent dan wanner je APK en onderhoudsbeurt niet combineert. Je bent maar een keer de arbeidsuren kwijt en niet twee keer. Voorbeeld is olie vervangen, de olie moet goed uitlekken. De monteur draait de olie bout los en de olie kan eruit lopen. Ondertussen kan deze de auto APK keuren in plaats van wachten. Ideaal, twee vliegen in een klap. Ook kan de monteur herstelwerkzaamheden ten behoeve van APK goedkeuring uitvoeren zodat de auto direct door de keuring heen komt. Geld uitgeven aan onderhoud lijkt soms een dure investering. Toch is iedereen die tijdig onderhoud pleegt altijd op de lange termijn goedkoper uit. Voornamelijk omdat grote gebreken achterwegen blijven door goed onderhoud. Laat ook je autobanden controleren en eventueel direct vervangen, dat scheelt weer een extra rit naar de kwik-fit in Amsterdam.


Add Comment