APK en reparaties: voorkom hoge kosten bij de keuring

Welke band zoekt u?

APK en reparaties

APK en reparaties gaan vaak samen. Vooral wanneer auto's ouder dan vijf jaar oud zijn vallen APK en reparaties vaak samen. Als je auto een APK keuring moet ondergaan, worden er tientallen onderdelen van de auto gecontroleerd om te achterhalen of jouw auto nog wel veilig is en bovendien voldoet aan de strenge milieu-eisen van de Europese Unie. Voldoet jouw auto niet aan de veiligheidseisen of milieu-eisen van de keuring, dan dient jouw auto gerepareerd te worden om wel aan de eisen van de Europese Unie te voldoen of kan jouw auto zelfs helemaal afgekeurd worden. Wil je voorkomen dat je een hoge rekening moet betalen voor APK en onderhoud en wil je voorkomen dat jouw auto definitief afgekeurd wordt? Kies dan voor APK en reparaties gecombineerd en laat eventuele defecte onderdelen aan jouw auto al repareren voor je auto naar de APK keuring moet.  

De voordelen van reparatie ten behoeve APK

Als je jouw auto voor de officiële APK keuring laat controleren en eventuele defecten tijdens deze controle direct aanpakt, profiteer je van twee voordelen. Ten eerste voorkom je op deze manier dat jouw auto niet goed uit de APK keuring komt, waardoor je zowel moet betalen voor de dure keuring als voor het repareren van de auto om alsnog door de keuring heen te komen. En omdat de APK keuring vaak al duur genoeg is, kan het zeker prettig zijn om hogere kosten nog voor de keuring te voorkomen. Een ander voordeel van onderdelen vervangen voor APK, is het feit dat je op deze manier voorkomt dat jouw auto afgekeurd wordt. Wordt je auto afgekeurd bij de APK keuring, dan mag het voertuig namelijk niet meer de weg op en heb je als autobezitter een probleem. Kies je voor het uitvoeren van preventieve reparaties, dan heb je dit probleem niet na het uitvoeren van de APK keuring. Je auto is namelijk volledig gecontrolleerd volgens de APK keuringseisen en hersteld voor goedkeuring.  

APK en reparaties: diverse onderdelen vervangen

remblokken vervangenBij het uitvoeren van preventieve onderhoudswerkzaamheden voor de autokeuring, kunnen er diverse  onderdelen vervangen worden om deze aan de veiligheids- en milieu-eisen van de APK keuring te laten voldoen. Zo kunnen er nieuwe autobanden geplaatst worden, maar kunnen er ook nieuwe ruitenwissers op de auto gezet worden of nieuwe remblokken gemonteerd worden door de garage. Heb je dit voor de APK keuring gedaan, dan worden de nieuwe onderdelen van de auto in ieder geval goedgekeurd en voorkom je hoge rekeningen. Wat er precies vervangen dient te worden bij APK en reparaties, is uiteraard afhankelijk van de staat van jouw auto.

 


Add Comment