APK keuring + kleine beurt

Welke band zoekt u?

APK keuring inplannenDe algemene periodieke keuring (APK) combineren met auto onderhoud, kostentechnisch een verstandige keuze! De meeste mensen kiezen ervoor om wanneer hun auto apk gekeurd moet worden ook onderhoud te laten plegen. De reden hiervoor is simpel, onderhoud combineren scheelt tijd en geld. Het scheelt tijd omdat je niet twee, maar slechts een keer naar het garagebedrijf moet. Het scheelt geld omdat de automonteur handelingen kan combineren en het garagebedrijf combinatiekorting geeft op afname van een APK + kleine beurt. Moet je auto APK gekeurd worden? Combineer je APK keuring met auto onderhoud en ontvang een aantrekkelijk korting! Plan direct een afspraak in bij jou in de buurt.    

APK keuring combineren met kleine onderhoudsbeurt

De kleine onderhoudsbeurt is een onderhoudsbeurt die elk jaar moet plaatsvinden. Het is daarom ideaal om je auto onderhoud te combineren met de APK keuring. Je slaat dan twee vliegen in klap, want je hoeft dan maar een keer naar de garage en de monteur kan efficiënter werken. Dit scheelt tijd en geld. Tijdens de kleine beurt wordt de olie ververst, de oliefilter vervangen, vloeistoffen bijgevuld en gecontroleerd op 22 belangrijke onderhoudsaspecten. Hierbij kun je denken aan het controleren van de autobanden, het remsysteem, schokdempers en de verlichting.  

APK interval en klein onderhoud plannen

APK plannenTegenwoordig hoeven nieuwe auto’s niet elk jaar gekeurd te worden. Een gloednieuwe auto wordt namelijk afgeleverd met een APK die vier jaar geldig is. Auto’s ouder dan vier jaar en jonger dan acht jaar oud moeten elke twee jaar gekeurd worden. Voor alle auto’s ouder dan acht jaar geldt de APK keuring een jaar. Voor nieuwe auto’s is het daardoor niet nodig om APK en onderhoud te combineren. De auto heeft namelijk alleen onderhoud nodig. Wel is het slim om de auto elk jaar een onderhoudsbeurt te geven. Indien je dat netjes elk jaar doet komt er vanzelf een moment waarop de auto APK gekeurd moet worden en je dit kunt combineren met onderhoud. Naast een kleine beurt heeft een auto ook groot onderhoud nog. De grote beurt combineren met de APK keuring is daarom ook gebruikelijk. Afhankelijk van de door de autofabrikant gestelde richtlijnen is de kleine beurt of grote beurt nodig. Is je auto nog niet toe aan een kleine beurt maar moet de auto wel weer APK gekeurd worden, dan is de optie APK keuring en olie verversen een goede optie. Na het verversen van de olie kun je zorgeloos doorrijden tot je volgende APK keuring en kleine onderhoudsbeurt.

Meer weten over de APK keuring en het auto onderhoud?

Wil je meer weten over de APK keuring en auto onderhoud? Bekijk dan deze pagina’s:

Wat kost een kleine beurt met APK?

Bij Kwik-Fit heeft combineren altijd voordeel. Zo kun je bij Kwik-Fit terecht voor een nieuwe APK en een kleine onderhoudsbeurt vanaf € 89,00 euro. Pan direct een afspraak in! APK keuring inplannen  

Add Comment