Kan ik mijn geschorste auto APK laten keuren?

Welke band zoekt u?

 

Wanneer voertuig geschorst is mag je hiermee niet meer op de openbare weg. Toch is er een uitzondering op de regel, namelijk de APK keuring. Kun je aantonen dat je op weg bent naar een APK keuringsstation dan mag je met je geschorste voertuig gebruik maken van de openbare weg. Het voertuig moet wel verzekerd zijn. Reden voor deze uitzondering is dat het voertuig een geldig APK moet hebben op het moment dat deze uit de schorsing wordt gehaald voor wederom deelname aan het verkeer. Let wel op, er gelden wel bepaalde regels wanneer je een APK keuring laat uitvoeren op een geschorste auto.

De regels voor een APK op een geschorste auto

  • Je dient het voertuig minimaal WA te verzekeren.
  • Je mag alleen op de dag van de APK keuring deelnemen aan het verkeer en dient rechtstreeks van keuring naar stalling en omgekeerd te rijden.
  • Je dient een bevestiging voor APK keuring bij je te hebben. Hierop moet het tijdstip van keuring vermeldt staan. Dit moet je kunnen aantonen indien je staande wordt gehouden.
  • De afspraak moet logisch overeen komen met het tijdstip waarop je aan het verkeer deelneemt.

  Bekijk ook of je wegenbelasting moet betalen. Waarschijnlijk moet je voor deelname aan het verkeer wel vrijstelling van wegenbelasting aanvragen. Bekijk de website van de belastingdienst om te zien hoe deze vrijstelling werkt.

Add Comment