Auto onderhoud – regulier onderhoud scheelt veel geld

Welke band zoekt u?

De relatief hoge onderhoudskosten van een auto zijn voor een grote groep autobezitters een reden om het onderhoud van een auto uit te stellen. Er is een grote groep mensen die het onderhoud, vervangen of repareren van essentiële onderdelen alleen nog maar doet als het echt niet anders meer kan. Denk aan het vervangen van een distributieriem, het vervangen van compleet versleten zomer of winterbanden of het verversen van olie. Ook airco vullen wordt nog wel eens overgeslagen. Naast het feit dat goed onderhoud van een auto belangrijk is voor de verkeersveiligheid kan regulier onderhoud kostenbesparend werken. Hoe dit mogelijk is? Door regulier onderhoud aan een auto een keer over te slaan lijkt het alsof men inderdaad kosten bespaart. Echter, indien bepaalde onderdelen niet goed worden onderhouden kan de slijtage toenemen met alle gevolgen van dien. Indien olie niet tijdig wordt ververst dan kan dit de hele motor aantasten. En wat te dekken van de remblokken van uw auto? Op het moment dat slijtage aan uw remblokken niet tijdig wordt vastgesteld dan is er een grote kans dat dit uw complete remschijven beïnvloed. Gevolg is dat dus niet alleen uw remblokken maar ook uw remschijven moeten worden vervangen. Dergelijke onderhoudskosten auto kunnen dus worden voorkomen door uw auto regelmatig te laten controleren.

 Auto onderhoud - remschijf

Niet alleen de APK keuring belangrijk

Veel mensen plegen alleen onderhoud aan een auto in de vorm van de regelmatig terugkerende APK check. Men gaat ervanuit dat tijdens de APK keuring beginnende slijtage wel wordt gemeld. Echter, dit is niet altijd het geval. Met de APK check wordt uw auto beoordeeld aan de hand van een wettelijk vastgestelde APK checklist. De RDW erkende monteur zal in de meeste situaties deze checklist volgen. Een beginnende slijtage aan bijvoorbeeld de remblokken heeft geen enkele invloed op het eventueel afkeuren van uw APK. Echter, het heeft zeker invloed op toekomstige onderhoudskosten van uw auto. Om nog maar niet te spreken over eventuele gevaren die kunnen ontstaan door niet goed functionerende remmen.   Tijdens de APK autokeuring controleert men uiteraard de banden van uw auto. Het kan gebeuren dat ten tijde van de APK check uw autobanden aan de eisen van de APK keuring voldoen. U dient goed te beseffen dat een APK check een momentopname is. Indien u de auto intensief gebruik in de maanden na de keuring kan er slijtage optreden. We hoeven u niet te vertellen dat het zowel voor uzelf als uw mede weggebruikers gevaarlijk is om met versleten banden rond te rijden. Daarbij riskeert u ook een flinke boete indien u met versleten banden rondrijd: 300 euro.

 Banden controleren tijdens APK

Kies voor Kwik-Fit onderhoud

Kwik Fit APKRegelmatig onderhoud aan uw auto is en blijft een verstandige keuze. Wij van APK-autokeuring.nl raden u altijd aan om te kiezen voor vakmanschap. Het combineren van een APK check met een grote of kleine beurt (bijvoorbeeld bij Kwik-Fit in Amsterdam) is een manier om regelmatig onderhoud auto te realiseren. Kwik-Fit is Nederlands grootse garagenetwerk waarbij kwaliteit voor onderhoud hoog ligt. De kwaliteitseisen van de Kwik-Fit garages liggen hoger dan die van de gemiddelde garage. Daarbij is het bij Kwik Fit mogelijk om een APK in combinatie met een grote of kleine beurt uit te voeren. Ook zijn er vaak aanbiedingen, denk aan een gratis APK bij een grote of kleine beurt.  

Controleer zelf regelmatig uw auto

Het is aan te raden om regelmatig uw auto te controleren. Dit kunt u natuurlijk prima zelf doen. Indien u vaststelt dat er iets mis is met uw auto kunt u altijd nog langsgaan bij een Kwik-Fit garage. Hieronder vind u een lijst met punten die regelmatig gecontroleerd dienen te worden:  

  • Bandenspanning van uw auto.
  • Het bandenprofiel van uw auto
  • De remschijven en remblokken
  • Kwaliteit van de remvloeistof
  • Heeft u genoeg koelvloeistof
  • Het oliepeil

 


Add Comment