Banden uitlijnen en Wielen balanceren

Welke band zoekt u?

Banden uitlijnen, de auto uitlijnen of toch de wielen balanceren? Het klinkt allemaal alsof het over dezelfde werkzaamheden gaat maar dat is zeker niet het geval. Om het verschil tussen deze werkzaamheden te begrijpen adviseren wij je om verder te lezen. In dit blog beschrijven we wat banden uitlijnen, wielen uitlijnen en de auto uitlijnen betekent en wat de verschillen zijn. Daarbij geven we ook aan wat de te verwachten prijs en kosten zijn voor het uitvoeren van deze werkzaamheden.  

Auto uitlijnen

Als men spreekt over het uitlijnen van de auto dan wordt niet zozeer gerefereert naar de banden dan wel wielen. “Auto uitlijnen” betekent dat de monteur onderzoekt of de ophanging waar de voorwielen aan zijn bevestigd goed staan uitgelijn. Met andere woorden: men bekijkt op de ophanging in de juiste vorm dan wel stand staat. De afstelling van de ophanging verschilt per auto en per merk. Een goed stand van de ophanging is belangrijk voor de verkeersveiligheid alsook voor het verminderen van de bandenslijtage. Als zomer of winterbanden te snel slijten dan kan men besluiten de ophanging van de auto te controleren. De profieldiepte is belangrijk bij het wisselen van de banden. Dit wordt tijdens de APK check gecontroleerd.   Een kenmerk voor een auto die niet juist uitgelijnd is is het gevoel dat de auto naar een kant trekt. Is dit het geval dan kan het zijn dat de auto uitgelijnd dient te worden omdat, zoals hierboven beschreven, de stand van de wielen niet correct is. Wij adviseren je om bij twijfel altijd de auto naar een garagist zoals de Kwik Fit in Amsterdam te brengen. Door jouw auto goed uit te lijnen vergroot je de verkeersveiligheid en verminder je ook het brandstof verbruik.  

Wielen en banden balanceren

Indien men spreekt over “wielen balanceren” dan wordt gerefereerd naar het in balans brengen van velg en band. Tegenwoordig zijn er veel mensen die zowel zomer als winterbanden hebben. Zeker op het moment dat de wisseling tussen winter en zomerbanden plaatsvind worden de wielen gebalanceerd. Door de banden te balanceren zorgt men ervoor dat de wielen over de hele omtrek even zwaar zijn. Dit is belangrijk omdat als die niet het geval is de auto gaat bonken en stuiteren bij een hogere snelheid.  

Banden uitlijnen prijs

De kosten voor het uitlijnen van een auto alsook voor het uitlijnen van banden en wielen verschilt per garagebedrijf. Kies je de Kwik Fit dan ben je gegarandeerd van de laagste prijs garantie. Daardoor hou je de kosten van het banden uitlijnen laag omdat je de laagste prijs betaald.


Add Comment