Bewoners in de regio Soest, is je APK verlopen?

Welke band zoekt u?

Woon je in Soest, controleer dan of je APK nog geldig is. Er wordt met regelmaat gecontroleerd of automobilisten in een APK gekeurd voertuig rijden. Automobilisten die in een auto rijden waarvan de APK verlopen is, worden bestraft met een hoge boete.

Politiecontroles in de regio Soest

Inwoners uit de regio Soest. Op wegen zoals de Koningsweg voert de politie regelmatig grote controles uit. Op deze en andere wegen in de regio Soest worden er veel boetes uitgedeeld aan automobilisten die in een auto rijden waarvan de APK is verlopen. Bij deze controles worden automobilisten gecontroleerd op de geldigheid van de APK, eventueel openstaande belastingsbetalingen, het dragen van een verkeersgordel en andere voertuigverplichtingen. Schokkend is de hoeveelheid boetes voor verlopen APK's. Het overschot van deze bekeurde automobilisten is zich niet bewust dat zijn of haar APK is verlopen en dat de auto herkeurt moet worden of ze zijn simpelweg te laat geweest met het inplannen van de APK keuring.

Voornaamste reden van het vergeten van de APK keuring bleek het niet ontvangen van de brief ter herinnering. Autobezitters die een account hebben bij Mijnoverheid krijgen de herinnering digitaal in hun berichtenbox en helaas blijken veel autobezitters deze berichtenbox niet regelmatig te checken.

Naast dat het zonde van het geld is, brengt een verlopen APK ook een gevaar met zich mee. Niet zichtbare gebreken worden bij een APK keuring verholpen. Het rond rijden zonder een geldige APK is makkelijk te voorkomen. Je kunt via deze link eenvoudig controleren wat de vervaldatum van de APK keuring is. Tevens is het raadzaam je brievenbus in de gaten te houden omdat de RDW ongeveer 2 maanden voor het vervallen van de APK geldigheid een brief stuurt om je te helpen herinneren.

 

APK Keuring Soest

 

Hoe lang is de APK keuring geldig?

De geldigheidsduur van de APK keuring verschilt per voertuig en is afhankelijk van onder andere de het bouwjaar/ de leeftijd van het voertuig en het brandstoftype.

Zoals eerder besproken stuurt de RDW elke eigenaar van een auto een herinneringsbrief voor de vervaldatum van de APK. Pas op, heeft de automobilist een berichtenbox aangemaakt op MijnOverheid, dan krijgt u geen herinneringsbrief per post. De herinnering wordt dan in de berichtenbox geplaatst.

Waar in Soest je auto APK laten keuren?

Je kunt je auto APK laten keuren bij onder andere Kwik Fit Soest. Deze bevindt zich op de Beckeringhstraat 25 te Soest. Je kunt hier voor slechts €24.95 euro je auto laten keuren. Door je autokeuring te combineren met onderhoud kun je overigens nog meer voordeel krijgen. Het is aan te raden spoedig een afspraak te maken omdat het de enige Kwit Fit in Soest is. Is er geen ruimte bij de Kwik-Fit in Soest, dan kun je uitwijken naar de Kwik Fit op het adres Maanlander 1 in Amersfoort. Deze vestiging ligt op slechts 3 kilometer afstand van de vestiging in Soest en zou voor mensen uit Soest Zuid mogelijk nog dichter bij zijn dan de verstiging in Soest zelf.


Add Comment