De APK: wanneer APK keuring voor mijn auto?

Welke band zoekt u?

Als autobezitter ben je verplicht om je auto regelmatig te laten keuren door middel van een APK keuring. Een APK keuring wordt ook wel een RDW keuring genoemd en is verplicht voor iedere eigenaar van een persoonsauto, bedrijfsauto, bus, driewieler en aanhanger in Europa. Laat je jouw voertuig niet controleren of ben je te laat voor jouw APK keuring? Dan mag je niet meer rijden in dit voertuig en riskeer je een flinke boete. Een APK keuring kost slechts enkele tientjes, dus het is zeker niet de moeite waard om een boete te riskeren.  

Wanneer APK keuring?

Wanneer een APK Keuring?Wanneer je een APK keuring uit moet laten voeren, verschilt per voertuig. Zo is dit onder andere afhankelijk van de datum van de laatste keuring en het gewicht van je voertuig. Ben je niet goed op de hoogte van de regels voor wanneer APK check, dan kan het lastig zijn om in de gaten te houden wanneer je auto gekeurd moet worden. Het komt dan ook regelmatig voor dat autobezitters door deze onwetendheid een boete krijgen, terwijl dit eigenlijk niet nodig is.  

Wanneer APK keuring? Controleer het met de APK check kenteken

APK keuring verlopenOm ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van de vervaldatum van jouw vorige APK keuring, kun je de vervaldatum van jouw APK gemakkelijk controleren door een APK check kenteken uit te voeren. In dit geval vul je simpelweg online het kenteken van jouw auto in, om vervolgens te controleren wanneer jouw auto voor het laatst een APK check heeft gehad en wanneer jouw auto een nieuwe keuring nodig heeft.   De gegevens die bij het uitvoeren van een APK check kenteken gebruikt worden, komen rechtstreeks van de RDW. De RDW is de organisatie die alle gegevens van autobezitters verzamelt en opslaat en bovendien de steekproeven uitvoert voor het controleren van autobezitters op de APK keuring deadlines. Voer je een APK check kenteken uit, dan weet je dus zeker dat de gegevens die je te zien krijgt helemaal juist zijn en dat je van deze gegevens uit kunt gaan. Je voert een APK check kenteken uit op deze website. Zie je na het uitvoeren van een APK check kenteken dat jouw auto weer toe is aan een nieuwe keuring? Dan kun je op deze website ook meteen een afspraak inplannen, om te voorkomen dat de deadline voor jouw APK keuring verstrijkt en je een boete krijgt.

 


Add Comment