De auto remblokken vervangen

Welke band zoekt u?

Er gaat veel aandacht uit naar de remblokken bij de Apk. Als de remblokken bij de Apk niet goed blijken te zijn, dan moeten deze eerst worden vervangen. Een auto mag niet worden goedgekeurd als de remblokken niet in orde zijn. Deze spelen een grote rol in de veiligheid op de weg. Soms kun je met het remmen al horen dat er iets niet helemaal in orde is. Je kunt een schrapend geluid horen dat erop wijst dat je remblokken aan vervanging toe zijn. De kosten voor remblokken vervangen zijn per geval verschillend, maar je moet wel rekenen op enkele honderden euro’s in de meeste gevallen.

Wat zijn remblokken eigenlijk?

Remblokken zijn de onderdelen die tegen de remschijven worden gedrukt tijdens het remmen, waardoor de auto vaart verminderd of tot stilstand komt. Het gaat om ca. 5 millimeter dikke metalen plaatjes die door de remklauw met kracht tegen de remschijf worden geduwd aan allebei de kanten. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de remblokken op den duur slechter van kwaliteit worden. Met elke keer dat er wordt geremd slijten de remblokken een beetje. Hoe verder de remblokken versleten zijn, hoe minder remkracht de auto overhoudt. Het is dan ook van groot belang om remblokken op tijd te laten vervangen.

 

remblokken vervangen

 

De kosten van remblokken vervangen

Je kunt natuurlijk bij de meest uiteenlopende autobedrijven terecht om de remblokken te laten vervangen. Je kunt bijvoorbeeld bij de Kwik Fit remblokken laten vervangen. Het is goed om te weten dat voor het remblokken vervangen de kosten van Kwik Fit gemiddeld liggen. Deze partij is niet het duurst, maar het is ook zeker niet de meest voordelige optie. Gemiddeld liggen de prijzen rond de € 400,-, maar de precieze prijs is mede afhankelijk van het soort auto dat je hebt.

Slijtage aan de remblokken

Rianne heeft een Volkswagen Golf uit 1999 en brengt de auto weg voor de Apk-keuring. Zij wordt gebeld dat de remblokken niet meer in orde zijn. Het frictiemateriaal is door slijtage te dun geworden en dit betekent dat ze echt moeten worden vervangen om de auto goed te kunnen keuren. Rianne gaat hiermee akkoord. De remblokken worden aan beide kanten van de auto vervangen door de garagehouder. Hierbij controleert hij direct of de remschijven ook moeten worden vervangen, maar deze zijn nog niet aan vervanging toe. Naar zijn mening kunnen die nog zeker mee tot de volgende Apk en op dit moment zijn ze absoluut goed genoeg om de auto door de Apk te krijgen. Met het ophalen van de auto krijgt Rianne een factuur voor € 320,- van het autobedrijf mee. 

Belangrijk om te weten

Remblokken moeten altijd aan allebei de kanten tegelijk worden vervangen. Als er slechts aan één kant vervanging plaats zou vinden, dan zou de auto aan die ene kant harder remmen dan aan de kant waar geen vervanging heeft plaatsgevonden. Dit kan in het verkeer gevaarlijk zijn. Wanneer de remschijven moeten worden vervangen, dan moeten verplicht ook de remblokken worden vervangen. Andersom is dit niet het geval. Er kunnen dus wel nieuwe remblokken worden geplaatst zonder de remschijven te vervangen. 


Add Comment