De kosten van bougies vervangen

Welke band zoekt u?

Komt er bij een grote beurt van de auto aan het licht dat de bougies vervangen moeten worden? Dan is het voor te stellen dat je je meteen zorgen maakt over de kosten. Toch is dit over het algemeen niet echt nodig, zeker niet wanneer dit het enige probleem met de auto is. Als er tijdens de grote beurt van de auto verder geen andere reparaties nodig zijn, dan zal je niet al te duur uit zijn voor het vervangen van de bougies. Uiteraard is het wel zo dat de vervanging van de bougies overal een ander prijskaartje kent.

Wat zijn bougies eigenlijk?

Er wordt weleens gedacht dat bougies grote onderdelen zijn, maar in feite zijn deze niet groter dan het handvat van de gemiddelde schroevendraaier. Bougies zijn erg klein. Zij zorgen ervoor dat er op het juiste moment een vonk ontstaat om in de cilinders van de motor het mengsel van lucht-brandstof te laten ontbranden. Bougies zijn dus nodig om de motor te laten lopen. Overigens hebben dieselauto’s geen bougies.

 

Kosten bougies vervangen

 

Waarom moeten bougies vervangen worden?

Bougies krijgen veel te verduren in een auto. Ze slijten daarom af en op den duur gaat dit problemen veroorzaken. Wanneer de bougies niet goed meer werken, dan kun je dat vaak merken aan de auto. Als je deze stationair laat draaien, dan hoor je bijvoorbeeld onregelmatigheden in de motor. Ook kan het zijn dat je tijdens het rijden voelt dat de auto op het ene moment meer vermogen levert dan op het andere moment. Het is dan tijd om naar de garage te gaan om de bougies te laten checken en, indien nodig, te laten vervangen.

Wanneer bougies vervangen?

Het staat niet vast wanneer bougies vervangen moeten worden, want dit is per auto verschillend. Daarnaast is het zo dat het ook nog verschil maakt hoeveel je rijdt met de auto. De fabrikant geeft in de meeste gevallen aan wanneer de bougies moeten worden vervangen. In de meeste gevallen valt dit met de grote beurt van de auto samen. Het is goed om te weten dat het heel belangrijk is om de bougies op tijd te laten vervangen. Wanneer je hier te lang mee wacht, dan kunnen de problemen ernstiger worden. Het kan dan namelijk zijn dat de motor zelf hierdoor beschadigd raakt en dan vallen de kosten vele malen hoger uit.

Bougies Alfa Romeo vervangen

Tessa heeft een Alfa Romeo en tijdens het rijden merkt zij op dat de auto soms vanzelf wat gas terug lijkt te nemen. Op momenten op de snelweg wil de auto niet harder rijden dan 100 km per uur, zelfs niet als zij het gaspedaal helemaal indrukt, en het volgende moment schiet de auto weer naar voren. Bij controle door een monteur blijkt dat de boegies niet in orde zijn. Er zitten dikke zwarte roetklonten op de bougies die duidelijk aangeven dat ze aan vervanging toe zijn. De monteur besluit om de hele set direct te vervangen. Tessa krijgt hiervoor een factuur voor € 156,-.


Add Comment