Een boete rijden zonder Apk keuring

Welke band zoekt u?

 

Je krijgt een bekeuring als de Apk van je auto verlopen is. Het is dan ook niet zo dat je eerst aangehouden moet worden om deze boete te ontvangen. Word je onderweg aangehouden om een andere reden? Dan kan de boete voor het niet Apk gekeurd zijn van de auto wel direct worden uitgeschreven. In dit geval kan het boetebedrag dan ook hoog oplopen als je meer bekeuringen ontvangt.

Voorbeelden van bekeuringen in 2017

De boetebedragen zijn ten opzichte van 2016 niet veranderd. Er heeft dus geen verhoging van de bekeuringen plaatsgevonden. Er zijn in Nederland veel verschillende bekeuringen. Uiteraard wordt de ene bekeuring veel vaker uitgeschreven dan de andere. De bekeuringen voor het niet dragen van een gordel en voor het onnodig links blijven rijden bedragen € 140,- en de boete voor bumperkleven bedraagt maar liefst € 280,-. Het doorsnijden van een militaire colonne kost je € 90,- boete en het niet verlenen van voorrang aan trambestuurders en bestuurders van rechts kost € 230,-. Dit zijn uiteraard slechts voorbeelden van bekeuringen die in 2017 in rekening kunnen worden gebracht bij verkeerd gedrag in het verkeer. In sommige gevallen is het zo dat de minst ernstige overtreding een waarschuwing oplevert in plaats van een boete wanneer er sprake is van meerdere bekeuringen.

Leon krijgt drie boetes in totaal

Leon heeft niet in de gaten dat hij al een tijdje wordt gevolgd door een videowagen van de politie. Uiteindelijk wordt hij door de agenten aangehouden en krijgt hij een opsomming van problemen die de agenten onderweg hebben geconstateerd. Leon heeft structureel geen richting aangegeven bij het afslaan, hij heeft niet handsfree een telefoongesprek gevoerd tijdens het rijden, hij reed gemiddeld 11 kilometer per uur te snel en zijn Apk is verlopen. De boete voor de verlopen Apk bedraagt € 130,-. De agenten vinden ook dat het niet gebruiken van de richtingaanwijzer en het niet handsfree gebruiken van de telefoon bekeurd moeten worden. Leon krijgt hiervoor respectievelijk € 90,- en € 230,- bekeuring. Voor de te hoge snelheid krijgt hij een officiële waarschuwing. Leon moet een totaal van € 450,- betalen aan bekeuringen.

 

boete rijden apk

 

De terugkerende boete bij geen Apk 2017

Je krijgt altijd een boete bij een verlopen Apk. De boete bij geen Apk in 2017 bedraagt net als in 2016 € 130,-. Wanneer je niet met de auto rijdt, dan is de kans klein dat je de bekeuring persoonlijk krijgt uitgereikt. Dit betekent niet dat je geen bekeuring krijgt. Deze krijg je namelijk gewoon via de post thuis gestuurd. In de meeste gevallen ontvang je de boete voor de verlopen Apk binnen een maand na de afloopdatum. Deze moet je ook betalen als je inmiddels wel de Apk-keuring hebt laten uitvoeren. Laat je de Apk-keuring na deze boete nog steeds niet keuren? Dan krijg je na twee maanden weer een bekeuring. Het gaat dan ook om een terugkerende boete, dus na één keer betalen ben je er zeker niet vanaf. Je blijft bekeuringen ontvangen zolang je de auto niet laat keuren. 


Add Comment