Hoe duur is een Apk keuring?

Welke band zoekt u?

De Apk-keuring heeft overal een eigen prijskaartje. Autobedrijven mogen zelf bepalen welke prijs zij vragen voor een Apk-keuring. Hierdoor zijn er bedrijven die stunten met deze tarieven, waardoor je al heel goedkoop een Apk-keuring kunt laten uitvoeren. Andere autobedrijven zijn van mening dat klanten kwaliteit mogen verwachten en hierom best een hogere prijs mogen betalen. Ieder heeft zo zijn eigen mening hierover en iedereen heeft ook het recht om hier iets mee te doen. Voor de consument betekent dit dat de prijzen van Apk-keuringen erg uiteen kunnen lopen.

 

Wat kost een apk-keuring gemiddeld?

Apk-keuringen worden in de meest verschillende prijsklassen aangeboden, maar in de meeste gevallen moet je wel rekening houden met een prijs tussen de € 25,- en de € 50,- voor een benzineauto en een tarief tussen de € 45,- en de € 68,- voor dieselauto’s. Dit zijn uiteraard basisprijzen. Dit betekent dat dit de prijs is die je betaalt voor de keuring zelf. Als er tijdens het controleren van alle vereiste onderdelen mankementen worden gevonden, dan moeten er eerst reparaties worden uitgevoerd voordat de auto een nieuwe Apk-keuring krijgt. In dit geval worden de reparatiekosten natuurlijk nog bij de Apk kosten opgeteld.

 

De Apk-keuring van een benzineauto

De Apk-keuring van een benzineauto is over het algemeen niet erg duur. Je kunt bij sommige garages al terecht voor een keuring voor slechts € 20,- en soms zelfs nog minder. Andere garages rekenen € 35,- of € 40,-. Het is dan ook zo dat er geen vaste prijzen zijn. Toch zijn Apk-keuringen vaak wel zaken waar autobedrijven aan kunnen verdienen. In veel gevallen is het zo dat er reparaties moeten worden uitgevoerd om een auto Apk goed te kunnen keuren. Om deze reden worden de prijzen van de Apk-keuring van een benzineauto zelf zo laag mogelijk gehouden, zodat de autobedrijven meer klanten kunnen trekken en op die manier meer kunnen verdienen met de reparaties.

 

De kosten voor een Apk van een diesel

Het Apk laten keuren van een dieselauto is iets duurder dan het laten keuren van een benzineauto. Je moet erop rekenen dat je minimaal € 39,- kwijt bent aan de Apk-keuring van een diesel, maar dit is wel echt een bodemprijs. De prijzen voor de keuring lopen gemakkelijk op richting de € 60,-. Daarnaast heb je als dieselrijder nog te maken met wat extra kosten, zoals voor de roetmeting en voor de diagnose EOBD systeem. Deze twee zaken hoeven alleen te worden uitgevoerd bij auto’s met een bouwjaar na 2006.

 

goedkope apk keuring

 

Wanneer is een Apk niet verstandig?

Jans heeft een Daihatsu Cuore uit 1995. De auto heeft nog een dagwaarde van slechts € 750,-. Uiteraard is dit niet veel, maar Jans rijdt nog met groot plezier rond in de auto. Wanneer zij de auto wegbrengt voor een Apk-keuring blijkt dat er heel wat reparaties verricht moeten worden. Zo moeten de bougies, de olieschraapveren en de banden worden vervangen. De uitlaat heeft in het midden- en het eindstuk een reparatie nodig, maar eigenlijk is het ook beter om dan deze delen helemaal te vervangen. Zo zijn er nog wat kleine dingen die aangepakt moeten worden voor een nieuwe Apk-keuring. Uiteindelijk komen de kosten op € 923,-. De kosten om de auto te laten maken liggen dus hoger dan de dagwaarde van de auto. In dit geval is het niet verstandig om de auto nog te laten repareren voor de Apk-keuring. Jans besluit dan ook om afstand van de auto te doen en deze naar de sloop te brengen.

 

 


Add Comment