Inwoners uit de gemeente Zaanstreek-Waterland opgelet! – Politie Zaanstreek waarschuwt voor verlopen APK

Welke band zoekt u?

Er rijden veel inwoners uit de regio Zaanstreek-Waterland in een personenauto zonder geldige APK. De politie heeft kortgeleden een bericht geplaatst op hun facebookpagina “Politie Zaanstreek” waar het inwoners erop attendeerde dat er veel auto’s zonder de verplichte APK rondrijden in de Zaanstreek. De politie raadt eigenaren van personenauto’s aan om te controleren wanneer de auto APK gekeurd moet worden.

 

apk keuring zaandam

 

Wanneer moet ik mijn auto APK laten keuren?

De duur van de APK keuring is afhankelijk van de brandstof waar het voertuig op rijdt, bouwjaar van het voertuig en de eventuele functie van het voertuig (taxi of ambulance). Zo geldt dat een nieuwe benzineauto 4 jaar na aanschaf voor het eerst apk gekeurd moet worden waar een nieuwe dieselauto na 3 jaar voor het eerst gekeurd moet worden. Wil je weten wanneer de apk van jouw auto verloopt? Klik dan hier.

Auto eerder keuren dan vervaldatum APK

Om er zeker van te zijn dat je niet in een personenauto rijdt waarvan de vervaldatum van de APK is overschreden, kun je er voor kiezen om het voertuig eerder te laten keuren. Je kan je auto al twee maanden voor de APK vervaldatum laten keuren.  Deze 2 maanden worden dan bij de tijd opgeteld waarna je auto opnieuw moet worden gekeurd.  Dat wil zeggen, je auto wordt bijvoorbeeld om het  jaar gekeurd. Op 01-04-2017 verloopt de vervaldatum van een APK. Dan kun je de auto op 01-02-2017 APK laten keuren. De nieuwe vervaldatum wordt blijft dan 01-04-2019. Keurt u de auto meer dan 2 maanden voor de vervaldatum. Dan is de vervaldatum niet 26 maanden na de keuring, maar 24 maanden zoals gewoonlijk.

Waar kan ik mijn auto APK laten keuren in de Zaanstreek?

Er is een Kwik-Fit in Zaandam waar je jouw personenauto APK kan laten keuren. De Kwik-Fit bevindt zich in de Pieter Ghijsenlaan 7A in Zaandam. Voor slechts €24,95 kun je hier jouw auto APK laten keuren. Is jouw auto ook toe aan een grote onderhoudsbeurt, of moeten je banden vervangen worden? Dan kun je de APK keuring combineren met een grote onderhoudsbeurt en/ of een bandenwissel. Let op, de boete voor het rijden in een personenauto zonder geldige APK bedraagt €130 euro,-


Add Comment