Kleine beurt auto

Welke band zoekt u?

Een kleine beurt auto: wat wordt er dan gedaan?

Een kleine onderhoudsbeurt auto is eens in de zoveel tijd nodig. Geen auto is technisch zo goed dat er niet af en toe auto onderhoud aan gedaan moet worden. Door een auto eens in de tijd te laten onderhouden, bijvoorbeeld op de aangegeven periode een kleine beurt te geven, blijft een auto technisch goed in orde en voorkom je dat je later voor grote onderhoudskosten komt te staan. Daarnaast blijft de waarde van een auto ook hoger als je aan kunt tonen dat deze regelmatig in onderhoud is geweest. Een kleine beurt auto is dus niet alleen verstandig om je auto technisch in orde te houden, maar zorgt er ook voor dat de waarde van een auto wat hoger blijft. De kosten van een kleine onderhoudsbeurt vallen behoorlijk mee, dus voor de prijs hoef je het niet te laten. Een kleine beurt auto wordt gedaan aan de hand van een bepaalde checklist. Een auto wordtkleine beurt auto op een beperkt aantal punten even doorgelicht en er wordt gekeken of alles nog wel naar behoren functioneert. Wat een kleine beurt auto inhoud is dus vast te stellen aan de hand van de kleine beurt auto checklist. De kleine onderhoudsbeurt auto is niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden om deze te doen. De kosten kleine beurt vallen erg mee, dus daar hoef je het niet voor te laten. Wat wel verplicht is is de APK-keuring. APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Tijdens deze keuring wordt een auto op veel meer punten doorgelicht, maar er zitten ook een aantal raakvlakken met de kleine beurt auto. Wie de kosten klein beurt auto dus te hoog vindt, doet er verstandig aan om de APK-keuring en het klein onderhoud auto te combineren. Kleine beurt apk combineren levert een lagere prijs op en zo kan je op de kleine onderhoudsbeurt auto kosten besparen.  

Kleine beurt grote beurt, wat is het verschil?

Moet je je auto nu een grote of kleine beurt geven? Wat is het verschil kleine en grote beurt auto? Het verschil tussen een kleine en grote beurt auto is dat bij een grote beurt auto de auto op minder onderdelen gecheckt wordt. De prijs kleine beurt ligt over het algemeen een stuk lager dan de prijs die wordt gevraagd voor een grote beurt. Wanneer kleine beurt auto nodig is, zal in de regel dan ook eerder zijn. Een auto kleine beurt geven is meestal na een aantal duizenden kilometers nodig. Wanneer een kleine beurt auto precies nodig is, is lastig te zeggen. Dit is namelijk niet voor ieder type auto hetzelfde. wanneer grote of kleine beurtMeestal als je een nieuwe auto hebt geef je deze na een vrij beperkt aantal kilometers al een kleine beurt. De kleine beurt auto kosten kunnen bij een nieuwe auto nogal eens gedrukt worden door van tevoren met de dealer af te spreken dat het eerste klein onderhoud wagen voor zijn rekening is. De prijs kleine onderhoudsbeurt auto vaak lager dan de prijs voor een grote beurt. Bij een grote beurt wordt een auto immers op meer aspecten nagelopen en dat kost meer tijd, de prijs van een grote beurt ligt vaak dus hoger dan de kosten kleine beurt auto.  

Wanneer is grote of kleine beurt nodig?

Het is niet voor iedere auto hetzelfde wanneer een auto een grote beurt of kleine beurt nodig heeft. Het beste kan je in de boekjes van een auto kijken wat de zogenaamde onderhoudsintervallen zijn. De onderhoudsintervallen zijn het aantal kilometers dat een auto kan rijden totdat het weer een kleine of grote beurt nodig heeft. Een nieuwe auto heeft ongeveer rond de 30.000 kilometer een kleine beurt of grote beurt nodig. Een wat oudere auto zal dit ongeveer iedere 10.000 kilometer nodig hebben. Dit is echter geen harde grens. Een kleine beurt auto kan ook bij veel minder kilometers nodig zijn. Als je niet veel rijdt met een auto dan kan het weleens twee jaar duren voordat je een auto in onderhoud zou geven. Dat is niet per definitie verstandig. Een kleine beurt auto wordt eigenlijk jaarlijks aangeraden. Ook als een auto stilstaat is kunnen er dingen kapot gaan. Door tijdig een kleine beurt auto uit te laten voeren houd je de auto in goede conditie en blijft het veilig om in een auto te rijden.  

Wat is een kleine beurt precies?

Bij een kleine beurt auto wordt de auto op een zo’n 30 punten gecheckt. Bij een kleine onderhoudsbeurt auto wordt een zogenaamde kleine beurt checklist afgewerkt. De vloeistoffen die een auto nodig heeft worden bekeken en ververst. De olie die een auto verbruikt raakt eens in de zoveel tijd op. Deze moet ververst worden en ook moet het oliefilter vervangen worden. Maar ookleine beurt checklistk andere vloeistoffen kunnen opraken, of moeten weer aangevuld worden. Denk bijvoorbeeld aan koelvloeistof, de remvloeistof en aanverwanten. Wat is een kleine beurt auto verder nog? Nou behoorlijk wat. De werkzaamheden kleine beurt zijn behoorlijk uitgebreider. Zo wordt er in de auto gekeken of het instrumentenpaneel nog goed verlicht wordt, de claxon in orde is en of de veiligheidsgordels in orde zijn. Rondom de auto wordt een auto tijdens een klein beurt ook nog gecontroleerd. Tijdens een kleine beurt auto wordt er ook gekeken of de verlichting van een auto het nog doet, de buitenspiegels in order zijn en of er geen beschadigingen op vitale onderdelen zijn. Ook worden bijvoorbeeld zaken als de bandenspanning nagelopen, wordt er gekeken of de remschijven nog in orde zijn en wordt er gekeken of alle remslangen nog in orde zijn. Dit zijn allemaal zaken die natuurlijk wel vrij belangrijk zijn. Als bijvoorbeeld de remmen niet goed werken, heb je een serieus probleem. Dit kan levensgevaarlijk zijn. Mede daarom stelt de APK keuring ook strenge APK keuringseisen met betrekking tot de conditie van de remmen. De kleine beurt kosten vallen compleet in het niet als je bedenkt wat voor risico’s je loopt als door slijtage 1 van deze dingen niet op orde is.  

Wat kost een kleine beurt auto?

De prijzen voor een kleine beurt kunnen erg verschillen. Een kleine beurt auto zal meestal iets ronde de €100,00 kosten. Dat is natuurlijk niet een kostenpost waar je direct op zit te wachten. De kosten kleine beurt zijn echter wel nodig. In de eerste plaats is het voor jezelf nodig dat je tijdig onderhoud aan een auto plaats laat vinden. Wie zijn auto niet onderhoud, houdt een auto over die een paar jaar later veel minder waard is. Het tegenovergestelde is overigens ook waar. Wie een auto netjes onderhoud, houdt een auto over die na een aantal jaar een stuk meer waard is. Zeker als je aan kunt tonen dat je een auto netjes volgens het boekje in onderhoud hebt gegeven en op gezette tijden een grote beurt of kleine beurt hebt gegeven, zal je zien dat een auto meer waard is. Voor de meeste mensen zal het zo zijn dat een auto eens in het jaar een APK keuring moet ondergaan. Er wordt dan gekeken of een auto nog wel veilig aan het verkeer kan deelnemen. De apk en kleine beurt combineren zorgt ervoor dat je een veel lagere prijs hoeft te betalen. APK kleine beurt samenvoegen betekent dat er minder dubbele handelingen gedaan hoeven te worden. De kosten APK en kleine beurt samen zijn aanzienlijk lager dan de APK en de kleine beurt auto los uit te voeren.  

Kleine beurt auto: wanneer, waarom en wat zijn de kosten

Wanneer je een kleine beurt of grote beurt doet is niet zo te zeggen. Dat hang heel erg af van het type auto dat je hebt, het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en de leeftijd van de auto. De fabrikant van de auto heeft voor iedere auto zogenaamde onderhoudsintervallen opgesteld. Door je aan deze onderhoud intervallen te houden blijft het veilig om met een autokosten kleine beurt te rijden. Het wordt wel aanbevolen om minimaal 1 keer per jaar je auto een kleine beurt te geven. Zo weet je zeker dat het veilig blijft om met een auto te rijden. Ook blijft de waarde van een auto op deze manier hoger. Een auto die regelmatig en netjes onderhouden is, heeft een hogere waarde dan een auto die slordig onderhouden is. De kosten kleine beurt zijn nergens vastgelegd. Het bedrag is echter relatief laag. Veel auto’s moeten sowieso ieder jaar APK gekeurd worden. Door de APK-keuring en de kleine beurt auto te combineren is het mogelijk om de kleine beurt auto prijs wat te drukken. Er is namelijk behoorlijk wat overlap tussen de APK keuring en de klein onderhoudsbeurt. Door deze te combineren bespaart een garage tijd en is het zelfs mogelijk om een gratis APK keuring te krijgen bij een kleine beurt auto.          

 

 

Add Comment