Koppakking vervangen

Welke band zoekt u?

Koppakking van je auto vervangen? Dan ben je niet de enige. Maandelijkse moeten duizenden automobilisten de koppakking vervangen. Meest voorkomende probleem is dat de koppakking lek is. Lek? Inderdaad de koppakking kan lek zijn. De koppakking zorgt er namelijk voor dat er geen olie, koelvloeistof en compressiemiddel naar het motorblok kan stromen. Het is een afdichting tussen het motorblok en de cilinderkop. Is de koppakking lek? Dan moet deze zo snel mogelijk worden gerepareerd of worden vervangen. Een lekkende koppakking zorgt er namelijk voor dat er vloeistof in de motor loopt waardoor deze stuk kan gaan. In ons bericht over het vervangen van een distributieriem hebben we al eens gezegd dat regulier onderhoud veel kosten kan besparen. Zeker met een lekke koppakking is het zaak om dit zo snel mogelijk te vervangen. De kosten van een kapotte koppakking zijn namelijk vele malen lager dan die van een motor die stuk is.  

Wanneer en waarom de koppakking vervangen

De koppakking is aan slijtage onderhevig. Door slijtage kan de pakking gaan lekken en daardoor kan dus de motor beschadigen. We spreken dan van een lekke koppakking. Veelvoorkomende symptomen van een lekke koppakking zijn o.a. koelvloeistofverlies en witte rook uit de uitlaat. Omdat de koppakking precies tussen de cilinderkop en de motor zit kan een lekke koppakking dus direct de motor beschadigen. Overigens is het niet alleen olie die in de motor kan lekken. Immers, in het motorblok bevinden zich naast olie ook verschillende koelwater kanalen. Het kan dus ook gebeuren dat er koelwater in de cilinder komt of er kan olie in het koelwater terecht komen. Allemaal zaken die je liever wilt voorkomen. Een goed idee is om de APK te combineren met een grote of kleine beurt. Zo weet je zeker dat je goed zit.  

Kosten lekke koppakking vervangen

Om je de kosten van een nieuwe motor te besparen is het aan te raden om de pakking regelmatig te laten controleren. Bijvoorbeeld gedurende regulier onderhoud of tijdens het uitvoeren van een APK check. Als een koppakking aan vervanging toe is dan gebruikt de garage, denk aan de Kwik Fit, vaak een complete koppakking set. Met deze set worden alle onderdelen in een keer vervangen en kun je de komende jaren weer veilig de weg op. De kosten voor het vervangen van een koppakking verschillen per garage. Wil je goedkoop je koppakking vervangen? Dan moet je kiezen voor de Kwik Fit. Bij de Kwikt Fit geniet je namelijk van de laagste prijsgarantie. Daardoor zijn de kosten voor de reparatie of het vervangen van dit belangrijke onderdeel laag.


Add Comment