Met de auto op wintersport? Handige tips!

Welke band zoekt u?

Het wintersportseizoen is in volle gang. Massaal trekken Nederlanders erop uit om op wintersport te gaan. Wintersportlanden als Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk zijn meest populair. Met de auto op wintersport is handig, je hebt meteen vervoer als je er bent en je bent niet gebonden aan een maximum hoeveelheid bagage. Je kan meenemen wat je in of op je auto kunt krijgen. Uiteraard zit er wel een maximum laadgewicht aan verbonden, maar hier overheen gaan doet u waarschijnlijk toch niet. Wanneer u met de auto op wintersport gaat is uw veiligheid het allerbelangrijkste.  

Wintersport met auto

Tips voor een veilige auto wintersport

Een veilige reis hangt samen met een aantal factoren. Hieronder een lijst met tips die ervoor zorgen dat u veilig met uw eigen auto op Auto check wintersportwintersport kunt.

  • Ga op reis met een goed onderhouden auto – Auto onderhoud is van groot belang voor een veilige en pechvrije reis. Veel oorzaken van autopech zijn te voorkomen door de auto goed te onderhouden.
  • Zorg voor goede autobanden - Winterbanden zijn verplicht, check het profiel.
  • Doe een wintercheck voor u op wintersport gaat – Er zijn diverse soorten auto checks beschikbaar. De zomer check en winter check zijn de bekendste. Doe de auto check voor de winter en weet uw auto gecontroleerd op de belangrijkste oorzaken van autopech.
  • Ga op reis met een geldige APK keuring – Wanneer u op reis gaat is het slim om vooraf te controleren of de APK keuring nog toereikend is. De APK keuring is Europees verplicht dus een vervallen APK gaat u op vakantie zeker in de problemen brengen. Regel dit ruim voordat u op vakantie gaat.
  • Denk aan veiligheid en neem verplichte maatregelen – In veel landen is het hebben van een EHBO kist, gevarendriehoek, veiligheidshesjes en sneeuwkettingen verplicht. Zorg dat u alles op orde heeft voor een veilig vakantie.
  • Overweeg een wegenwacht abonnement – Autopech is vervelend, maar autopech zonder pechhulp is nog veel erger. Vooral tijdens een wintersport is het slim om alles goed te regelen. Pech in de bergen met winterse temperaturen kan gevaarlijk zijn. De wegenwacht kan je snel helpen en je in veiligheid brengen.
  • Gaat u met de caravan op wintersport, zorg dan dat de auto ruimschoots sterk genoeg is om de caravan te trekken. Vooral in de bergen moet dit goed zitten, want u zal niet de eerste zijn die de heuvels niet op komt.

Tot slot wensen wij u een veilige en plezierige wintersport toe. Vragen of opmerkingen? Stel ze gerust!

 


Add Comment