Pekel maakt plaats voor stuifmeel

Welke band zoekt u?

De winter is ten einde en het voorjaar breekt aan. Pekel is onderhand van de wegen weggespoeld en er zal naar alle waarschijnlijkheid niet meer gestrooid worden. Om ervoor te zorgen dat je auto echt pekel vrij is raden wij je aan jouw auto even door de wasstraat te rijden. Kies voor een complete reiniging inclusief bodemreiniging. Zo weet je zeker dat je onderstel en chassis vrij zijn van pekel en deze niet nog meer schade kan aanrichten. Vooral mensen met zwarte auto’s hebben het moeten ontgelden van de winter, veel pekel op de weg en dat zie je direct terug op je auto. Een vieze witte vale gloed over je auto. Zelfs het wassen van je auto had weinig nut, want rijdt je de weg op na wassen dan zit je auto binnen een paar minuten weer onder de pekel. Nu is de pekel voorbij maar daarmee is het vuil nog niet van je auto. Want pekel maakt plaats voor stuifmeel. Stuifmeel is gelukkig niet schadelijk voor je auto maar het geeft wel een groen-gele gloed. Wat ons brengt tot het punt, welke auto is nou snel vies. Dat is namelijk kleurafhankelijk.

airco check - zomer check

Welke kleur auto toont het meeste vuil?

Auto’s die snel vies eruit zien zijn vaak zwarte of witte auto’s en alle kleuren die daar tegenaan hangen. Een zilveren auto toont niet snel vies. Ook rode auto’s hebben flink te lijden onder de stuifmeel gloed. De groengele kleur zet zich duidelijk af op de rode ondergrond. Gelukkig is stuifmeel niet schadelijk voor je auto. Het is wel nadelig voor de looks van je auto.

autocheck

Jaargetijde veranderen met gevolgen voor je auto

Het gaat niet alleen om vuil, maar ook om onderhoud wanneer het jaargetij verandert. Zo moet je, indien je gebruik maakt van zomer en winterbanden je banden in het voor- en najaar altijd wisselen. Autobanden hebben ook te lijden onder weersomstandigheden, zo heeft zon, warmte en licht invloed op de slijtage van de autobanden. Zon en licht drogen de banden uit. Warmte doet het rubber doen zacht worden en sneller slijten bij gebruik. Ook zet lucht door warmte uit, het is dus belangrijk je bandenspanning op een koude band te meten en deze regelmatig te controleren. Omdat er zomer en winter andere punten zijn waarop je kunt checken is er de auto check. Deze check is anders dan de APK check waarbij je de auto controleert voor de APK keuring. De autocheck is ervoor bedoelt om je auto seizoen klaar te maken en jou zorgeloos op vakantie te laten gaan. De meeste mensen die op wintersport gaan doen een wintercheck. De zomercheck wordt nogal eens onderschat, terwijl de problemen in de zomer vaak hoger op lopen dan in de winter. In de winter sneuvelen accu’s massaal, maar in de zomer lopen hele motorblokken vast door oververhitting. Kortom, de zomercheck is enorm belangrijk. Combineer deze eventueel met een APK keuring of integreer de autocheck in een onderhoudsbeurt.


Add Comment