Rijd jij nog op winterbanden? Wissel ze snel!

Welke band zoekt u?

Vandaag stijgt het kwik tot maarliefst 20 graden! Het voorjaar is begonnen en de eerste warme dag is een feit! Winterbanden nog onder de auto? Wissel ze snel, want bij temperaturen boven de 10 graden slijten deze enorm snel. Het kwik stijgt momenteel hard en je winterbanden sluiten keihard mee. Ben je er dus nog niet aan toegekomen deze te wisselen dan raden wij jou aan dit zo snel mogelijk te doen. Door de zachtheid van het rubber van de winterband samen met de hogere temperaturen slijten deze rap. De zomerband daarentegen is een stuk harder en gemaakt voor voorjaars en zomerse weersomstandigheden.

Het voorjaar is begonnen – Tijd voor zomerbanden

Het voorjaar is begonnen maar het was nog lang koud, veel mensen zijn er daarom nog niet aan toegekomen om hun winterbanden om te wisselen voor zomerbanden. De noodzaak was er ook niet, want tot een temperatuur van rond de 10 graden kun je gerust op winterbanden door blijven rijden. Toch wachten leasemaatschappijen de opgaande temperatuur niet af, zij doen banden wisselen altijd halverwege maart. Als lease auto rijder krijg je een oproep om je winterbanden voor zomerbanden om te wisselen. De autobanden worden direct gecontroleerd, op spanning gebracht en gemonteerd. Mensen die zelf verantwoordelijk zijn voor het wisselen van hun autobanden wachten de hogere temperaturen vaak wel af. Je kent het wel, het leven is al druk genoeg. Full time werken, mogelijk een gezin, sporten, en dan nog de zin en tijd vinden om autobanden te wisselen. Kun je het niet zelf dan moet je naar de kwikfit om je banden te wisselen. Je zal dan tijdens openingsuren tijd vrij moeten maken voor het omwisselen van je winterbanden voor zomerbanden. Je kunt ook zelf je banden wisselen, dat kan op ieder moment dat het jou uitkomt. Het is wel handig om je banden te wisselen bij daglicht.

wanneer zomerbanden

Leasemaatschappijen doen vroeg banden wisselen

Leasemaatschappijen proberen de grote wisseldrukte altijd voor te zijn. Zij roepen hun klanten op om in maart hun winterbanden voor zomerbanden te komen wisselen. De kosten hiervoor worden door de leasemaatschappij betaald. De zomerbanden liggen opgeslagen en worden weer tevoorschijn gehaald op moment dat de auto banden komt wisselen. Dat de leasemaatschappij haar klanten op tijd oproept banden te komen wisselen is geen toeval. Dat heeft ermee te maken dat de banden dusdanig hard slijten bij hogere temperaturen dat ze omwille van de levensduur van de autobanden ruim op tijd willen omwisselen. Banden wisselen kan bij het autobanden servicepunt bij jou in de buurt, waar overigens ook je eigen banden opgeslagen liggen.

Particulieren kunnen ook zelf autobanden wisselen

winterbanden wisselen voor zomerbandenAls particulier kun je ook zelf, mits je zomer- en winterbanden los op velg hebt, je autobanden wisselen. Zelf een band van de velg halen is zonder de juiste apparatuur onmogelijk. Heb je een zowel zomer- als winterbanden op velg dan kun je deze ook prima zelf wisselen. Hoe dat werkt? Volg de volgende stappen voor bandenwissel:

  1. Pak de zomerbanden op velg.
  2. Plaats een zomerband op velg onder de auto, naast het los te draaien wiel. Dan weet je zeker dat wanneer de auto van de krik zou vallen deze niet op de straat land.
  3. Zet de auto op de handrem. Belangrijk, anders rolt de auto zo van de krik af.
  4. Plaats de krik onder de auto en zorg voor een klein beetje druk. Zorg dat de krik recht staat en op de juiste plek staat.
  5. Draai de boutjes een slag los met het wiel op de grond.
  6. Krik het wiel los van de grond, draai de boutjes los en haal de velg los.
  7. Plaats je zomerband op velg op de wielas en draai de boutjes goed vast.
  8. Doe dit bij alle vier de autobanden en je hebt je banden in ongeveer 45 minuten gewisseld.
  9. Als laatste is van belang de bandenspanning goed te hebben. Rijdt rustig naar een tankstation en breng de autobanden op de juiste spanning. Zijn de banden erg zacht dat is het slim om ze voor monteren op spanning te brengen.

Kwik fit autobanden wisselJe kut je auto ook naar de dealer brengen en direct een zomercheck laten doen. Je weet je auto dan gecontroleerd op de meest belangrijke veiligheids- en onderhoudsaspecten voor het voorjaar en de zomer. De automonteur zal ongeveer 20 minuten bezig zijn met het monteren en op spanning brengen van de autobanden. Deze heeft professionele apparatuur en kan daardoor snel werken. Geen handmatig losdraaien maar in een paar seconden losdraaien met luchtdruk. Je kunt het haast vergelijken met een pitstop. De automonteur wisselt natuurlijk aan de lopende band autobanden en is daar enorm bedreven in.

   


Add Comment