Tips voor een zorgeloze autovakantie

Welke band zoekt u?

 

We zitten nog midden in de winter maar onze gedachten gaan alweer uit naar het voorjaar en de zomer. De vakantie is iets waar we met zijn alle naar toe leven. Veel werkgevers willen aan het begin van het nieuwe jaar weten wanneer u uw vakantiedagen wilt opnemen. Daarom gaan we massaal bezig met het maken van vakantieplannen. Ondanks de spectaculaire KLM werelddeals die in januari weer van start gaan is de autovakantie onder Nederlanders nog steeds topfavoriet. We houden van de vrijheid die onze eigen auto ons geeft op vakantie. Daarbij is de favoriete vakantiebestemming van ons Nederlanders nog altijd Frankrijk. Een land wat prima met de auto te bereiken is en bekend staat om haar geweldige kampeAutovakantie tipsercultuur. We trekken dan ook massaal met de auto bepakt met tenten, fietsen, caravan of vouwwagen die kant op. Een van de belangrijkste ingrediënten voor een goede vakantie is een zorgeloze vakantie. Dit zorgeloze karakter begint bij goed en veilig vervoer. Het is dus van belang dat uw auto in goede onderhoudsstaat verkeert.

Zorg dat je auto er klaar voor is!

Een zorgeloze autovakantie hangt samen met het voorkomen van autopech. Uiteraard kan het voorkomen dat, ondanks grondig onderhoud, u toch problemen krijgt onderweg. Pas de onderstaande tips toe en vergroot de kans op een fijne autovakantie.  

  1. Auto onderhoud – Zorg dat uw auto onderhoud op orde is. Een auto moet ieder jaar een kleine servicebeurt hebben en afhankelijk van de kilometerinterval een grote onderhoudsbeurt. Volledig en vakkundig onderhoud is het allerbelangrijkste ingrediënt voor een betrouwbare auto.
  2. Doe een zomercheck – Is uw auto nog niet toe aan een onderhoudsbeurt of nieuwe APK keuring, dan doet u er goed aan de auto even te laten checken bij de garage. Zij beoordelen voor een paar tientjes of uw auto klaar is voor een autovakantie. Tijdens een zomercheck worden alle vloeistoffen gecontroleerd en wordt kritisch gekeken naar de autobanden. Mocht er iets niet in orde zijn dan kan dit in overleg met u direct worden opgelost. Voorkomen is immers beter dan genezen.
  3. Geldige APK keuring – Zorg ervoor dat u op vakantie gaat met een geldige APK keuring. Verloopt deze in de tijd dat u op vakantie gaat dan moet u de auto voordat u op vakantie gaat laten keuren. De APK keuring is Europees verplicht en het niet hebben van een geldige keuring kan voor problemen zorgen.
  4. EHBO kist in de auto EHBO Zorg voor een EHBO kist in uw auto. In veel landen is het hebben van een EHBO kist verplicht. Wilt u echt veilig op vakantie dan is het slim dat een of twee gezinsleden een EHBO opleiding volgen. Je weet na het volgen van een EHBO opleiding precies hoe te handelen bij een ongeval totdat de hulpdiensten aanwezig zijn. Het hebben van een EHBO opleiding niet verplicht, maar wel enorm handig en veilig. Wil je meer weten over veiligheid op de weg? Lees dan dit artikel waarin handige tips over EHBO en veiligheid in het verkeer worden besproken.
  5. Veiligheidsmaatregelen – Zorg voor voldoende veiligheidshesjes, een gevarendriehoek en eten en drinken om een paar uur met pech te kunnen doorkomen. Vooral water is belangrijk. Is het voorjaar en koud dan is het slim een deken in de auto te hebben om uzelf warm te kunnen houden.
  6. Neem een pechhulp verzekering – Autopech is vervelend, autopech in het buitenland tijdens uw vakantie is nog vervelender. Het afsluiten van een pechhulp buitenland verzekering is dan ook aan te raden. Krijgt u dan onverhoopt autopech dan wordt uw auto snel gerepareerd en krijgt u eventueel een vervangende auto. De vakantie kan dus hoe dan ook worden voortgezet.
  7. Controleer het trekgewicht – Gaat u met de caravan of vouwwagen op vakantie? Controleer dan of uw auto de caravan of vouwwagen mag en kan trekken. Check ook het gecombineerde gewicht. Eventueel kunt u de combinatie wegen bij een weegstation. Het is voor uw eigen veiligheid van groot belang deze richtlijnen te handhaven. Tevens loopt u het risico dat de douane uw combinatie ook weegt.

  Tot slot wensen wij een hele fijne en vooral veilige autovakantie toe! Heeft u nog vragen of opmerkingen dan horen wij deze graag. Wilt u meer tips voor het hebben van een goede kampeervakantie? Bekijk dan ook onze kampeertips.


Add Comment