Tweedehands auto kopen? Kies voor auto kopen met APK

Welke band zoekt u?

 

  auto kopen met APK

 

Als je een tweedehands auto gaat kopen, is het belangrijk dat je goed nadenkt over de aankoop die je doet. Een tweedehands auto kan namelijk zeker een goede aankoop zijn, maar als je niet goed oplet en je laat leiden door de verkooppraatjes van de verkoper van de auto kan een tweedehands auto ook echt een miskoop worden. Wat in ieder geval belangrijk is bij het kopen van een auto, is dat de auto een APK keuring heeft gehad. Natuurlijk is het ook mogelijk om een auto te kopen zonder APK keuring en deze zelf te laten keuren, maar auto kopen met APK is altijd een betere optie. Waarom auto kopen met APK beter is, lees je in dit artikel.  

Waarom auto kopen met APK?

De reden dat het belangrijk is om een auto te kopen die een APK keuring heeft gehad, is niet zo zeer omdat je anders moet betalen voor het uitvoeren van een APK keuring. Het uit laten voeren van een APK keuring kost gemiddeld gezien slechts 40 euro, dus om de prijs van de APK keuring hoef je het niet te doen. Wat het wel erg belangrijk maakt om een auto te kopen die een APK keuring heeft gehad, is het feit dat een auto bij de APK keuring volledig wordt gecontroleerd. Heeft een voertuig bijvoorbeeld een jaar geleden een keuring gehad en is het voertuig door de keuring heen gekomen, dan weet je in ieder geval zeker dat het voertuig vorig jaar nog in goede staat was en aan de eisen van de Europese Unie voldeed. Heeft de auto geen keuring gehad, dan moet je af gaan op jouw eigen oordeel en de verkooppraatjes van de verkoper van de auto. Het komt regelmatig voor dat mensen een tweedehands auto kopen die geen keuring hebben gehad, omdat dit goedkoper is dan auto kopen met APK. Vaak lijkt het een goede deal om op deze manier geld te besparen, maar in de meeste gevallen komen de autobezitters er later achter dat het toch geen goed idee was om de auto zonder APK te kopen. Zo komen er vaak na de koop allerlei defecten aan het licht en kan het zelfs voorkomen dat een auto volgens de APK keuring helemaal niet de weg op mag, waardoor je dus eigenlijk een miskoop bent begaan.  

Waar moet ik op letten bij het kopen van een auto?

APK keuring occasionAls je geen miskoop wil doen, is het belangrijk om in ieder geval een auto met APK te kopen. Ook wordt aangeraden om de geldigheid APK keuring te controleren, zodat je een beeld hebt wanneer de auto precies gekeurd is. Verder kun je er ook voor kiezen om de auto een afleverbeurt of een kleine onderhoudsbeurt te laten ondergaan, zodat eventuele sluimerende defecten of defecten die na de laatste APK keuring zijn ontstaan nog opgelost kunnen worden.


Add Comment