Veranderende APK regels 2017 en 2018

Welke band zoekt u?

De komende jaren gaan de regels omtrent de periodieke autokeuring veranderen. Zo komen er nieuwe regels met betrekking tot landbouwvoertuigen en veranderen regels voor diesel -en benzineauto’s en oldtimers. De regels gaan in werking in 2017 en 2018.

Landbouwvoertuigen APK verplicht

Per 1 januari 2017 moeten landbouwvoertuigen zoals tractoren door de leveranciers worden voorzien van een kenteken. De kentekenplicht geldt voor alle landbouwvoertuigen die een beperkte snelheid behalen. Door de kentekenplicht kan voor snelle landbouwvoertuigen een snelheidsverhoging worden doorgevoerd waardoor de voertuigen 40 kilometer per uur mogen rijden. Op dit moment is de maximumsnelheid 35 kilometer per uur. De nieuwe APK regels gelden niet voor kleine voertuigen die maximaal 6 kilometer per uur behalen. Per 2018 moeten landbouwvoertuigen APK gekeurd worden.

Roetfilter dieselauto’s

Vanaf juli 2017 wordt het verwijderen van roetfilters bij dieselauto’s verboden. Op dit moment is ongeveer 5-7 procent van de roetfilters bij dieselauto’s verwijderd of defect. Het verwijderen van de filters is zeer vervuilend en om deze reden wilt staatsecretaris Sharon Dijksma dat de roetfilters weer bij de APK keuring worden gecontroleerd. De verandering van de regels met betrekking tot de roetfilters is opmerkelijk te noemen aangezien het verwijderen van roetfilters sinds vorig jaar niet meer strafbaar was.

Oldtimers

Vanaf 1 mei 2018 worden auto’s die ouder zijn dan 50 jaar, vrijgesteld van APK plicht. De keuring die eens per 2 jaar geldt voor auto’s die ouder zijn dan 30 jaar blijft hetzelfde.

 

apk keuring en kleine beurt

 

Benzineauto’s

De grootste verandering vindt plaats bij de benzineauto’s die tussen de 8 jaar en ouder zijn.  In het verleden moest een auto na 4 jaar gekeurd worden, daarna 2 keer om de 2 jaar gekeurd worden en vervolgens om het jaar gekeurd worden. Vanaf 2018 moeten benzineauto’s ieder jaar gekeurd worden als zij 160.000 kilometer of meer op de teller hebben staan.

Waar keuren?

Je kunt je auto APK laten keuren bij elke Kwik Fit. De vestigingen van Kwik Fit zijn door heel Nederland verspreid. Je kunt al een auto APK laten keuren vanaf €24,95. Wilt u uw auto gelijk een kleine beurt geven? U kunt voordeel halen uit een combinatie tussen een APK keuring en een kleine beurt. De kosten van een APK en kleine beurt is slechts €69,- euro. 


Add Comment