Versnellingsbak revisie

Welke band zoekt u?

Een versnellingsbak revisie kan eens in de zoveel tijd gunstig zijn. Om te begrijpen waarom het noodzakelijk kan zijn om een versnellingsbak te reviseren lijkt het ons handiger om eerst de versnellingsbak in zijn algemeen en de werking ervan in het bijzonder te beschrijven. We beginnen dus eerst met het beschrijven van de werking van de versnellingsbak.  

De werking van een versnellingsbak

De versnellingsbak komt globaal gezien in twee varianten: i) de mechanische handgeschakelde; ii) een automaat. Ondanks de opkomst van de automaat is de mechanische handgeschakelde versnellingsbak nog steeds het meest voorkomend. Zeker bij tweedehands auto’s is de transmissie handgeschakeld.   De mechanisch handgeschakelde transmissie komt voor bij zowel voorwielaandrijving als achterwielaandrijving. Op het moment dat de bestuurder van een voorwiel aangedreven auto schakelt dan gaan de aandrijfassen vanuit de versnellingsbak naar de voor of achterwielen. In geval van een achterwiel aangedreven auto dan gaat de aandrijfas naar de differentieel. Daarna gaan er assen naar de achterwielen. Het doel van de versnellingsbak is dus om de overbrenging van de aangedreven wielen te veranderen bij een verandering van snelheid dan wel toerental. Tegelijkertijd is er ook nog een functie voor de koppeling waarbij deze in verbinding staat met de motor en daarbij dus de distributie die de kleppen aanstuurt.  

Waarom een versnellingsbak revisie

Een versnellingsbak revisie wordt uitgevoerd om de versnellingsbak te controleren op basis van slijtage, de werking ervan en eventuele schade. Het reviseren van een versnellingsbak is geen eenvoudige activiteit. We adviseren om altijd te kiezen voor een erkend garagebedrijf. Wil je een versnellingsbak revisie in Amsterdam? Kies dan voor de Kwik-Fit in Amsterdam. Woon je in een andere plaats? Kies dan voor een Kwik-Fit garage bij u in de buurt. Kiest u voor Kwik Fit dan zijn de versnellingsbak revisie kosten laag daar Kwik Fit de laagste prijs garandeert. Zo zijn de kosten voor het reviseren van de versnellingsbak dus lager dan bij andere garages. Tijdens regulier en regelmatig onderhoud controleert met overigens altijd de werking van de versnellingsbak. Ook tijdens de regelmatig terugkerende APK check kijkt men naar de versnellingsbak.  

Wat gebeurt er bij een versnellingsbak revisie

Indien je kiest voor een versnellingsbak revisie bij een erkend garagebedrijf dan kun je ervan uitgaan dat men het reviseren goed uitvoert. Gedurende het reviseren wordt de versnellingsbak uitvoerig getest. Het is belangrijk dat ook de kleppenhuizen worden getest. Middels speciale testbanken kan de Kwik Fit de afzonderlijke kleppenhuizen controleren op hun werkzaamheid. Zowel handmatige als automatische versnellingsbakken kunnen worden gecontroleerd. Met name bij de automatische variant zijn er vaak mankementen in de koppelvormers waar te nemen. Het is belangrijk dat er bij een versnellingsbak revisie altijd naar de koppelvormers wordt gekeken.  

Versnellingsbak revisie kosten

De kosten voor een versnellingsbak revisie lopen enorm uiteen. Wij raden je aan om te kiezen voor de Kwik Fit. Met meer dan 100 garages in Nederland is er altijd wel een Kwik Fit bij jou in de buurt. In Amsterdam bijvoorbeeld zijn er al meer dan 10 garages. Ga via onderstaande link naar de site van de Kwik Fit en maar een afspraak.


 1. Jan Bart Entrop
   
  November 26, 2015 11:59
  graag een prijsindicatie voor de revisie vd versnellingsbak RAM VAN 2.5 CRD (55 BH HS)
  Reply

  Add Comment