Wat is een grote beurt voor een auto?

Welke band zoekt u?

Iedereen zal er weleens van gehoord hebben, de grote beurt voor een auto. Maar daarnaast zijn er nog zoveel andere dingen, de kleine beurt voor een auto, de APK keuring, het jaarlijks onderhoud, reparatie? Wat is wat nu eigenlijk? Iedereen die een auto heeft zal deze moeten onderhouden. Natuurlijk kan je een auto pas onderhouden als deze kapot gaat, dat is onderhoud achteraf. Op de korte termijn bespaar je daar mogelijk wat geld mee, maar op de lange termijn kost het meer geld. Het is daarom verstandiger om een auto preventief onderhoud te geven.

De grote en kleine beurt als vormen van preventief onderhoud

Preventief onderhoud is dus onderhoud voordat er iets kapot is. De grote en kleine onderhoudsbeurt zijn vormen van preventief onderhoud. Eens in het jaar, of eens in de twee jaar breng je dan je auto naar de garage voor respectievelijk klein, of groot onderhoud. (De termijnen kunnen verschillen, het hangt er een beetje vanaf wat voor type auto je hebt. Hoe vaak je auto een grote beurt nodig heeft kan je vinden in de onderhoudsboekjes van de fabrikant, of even navragen bij de garage. De kosten van een grote onderhoudsbeurt vallen relatief gezien mee. Natuurlijk heeft ook een groot onderhoud aan een auto een prijs. De prijs van groot onderhoud aan een auto valt echter behoorlijk mee als je bedenkt wat de kosten zijn van het niet tijdig onderhouden van een auto. Een auto die opeens een gebroken distributieriem heeft, een motor die vast is gelopen, of een auto die niet meer door de APK keuring heen komt. De prijs van een grote onderhoudsbeurt is echt een stuk lager dan de prijs van dergelijke reparaties. Tijdig groot onderhoud aan een wagen laten plegen heeft nog een ander voordeel. De een zit wat ruimer bij kas dan de ander. Voor sommige mensen kan het goed zijn om te weten dat er in de nabije toekomst een grote/dure reparatie aan zit te komen. Je kunt dan al rekening houden met deze uitgave en geld voor de reparatie opzij leggen. Een ander voordeel van het tijdig een grote of kleine onderhoudsbeurt geven is dat het goed is voor de waarde van een auto. Iemand die een auto gaat kopen, zal liever een auto kopen die goed en netjes onderhouden is, dan een auto die alleen een garage gezien heeft op het moment dat hij echt kapot was.  

De prijs van een grote onderhoudsbeurt voor een auto omlaag brengen

De gemiddelde prijs voor een grote onderhoudsbeurt is ongeveer 170,00 - 270,00 Euro. Dat is best veel geld, maar er wordt dan ook goed naar je auto gekeken en de nodige vloeistoffen worden vervangen. De kosten voor een grote onderhoudsbeurt kunnen omlaag gebracht worden door het groot onderhoud te combineren met bijvoorbeeld de verplichte APK keuring. In een goed onderhouden auto rijden is natuurlijk veilig en prettig, maar dat wil nog niet zeggen dat je daar de hoofdprijs voor moet betalen. De APK en de grote onderhoudsbeurt combineren is daar een goed hulpmiddel bij om kosten en tijd te besparen. Je hoeft maar een keer naar de garage en de monteur kan handelingen combineren. In sommige gevallen is de APK keuring zelfs gratis in combinatie met een grote beurt.  


Add Comment