Wat zijn de APK keuringseisen?

Welke band zoekt u?

Een APK keuring wordt uitgevoerd om te controleren of een voertuig aan de Europese eisen voor veiligheid en milieu voldoet. Zo wordt er bij het uitvoeren van een APK check gekeken naar diverse zaken, die de controleur meer moeten vertellen over de veiligheid en milieuvriendelijkheid van een voertuig. Dit is de reden dat een APK check wordt uitgevoerd. Meer over de APK keuringseisen, lees je in dit artikel. Door de APK keuringseisen in dit artikel door te lezen, weet je wat je kunt verwachten bij jouw APK keuring en weet je waar je aan toe bent.  

apk keuring

De eerste stap van een APK keuring

Bij het uitvoeren van een APK controle, wordt er ten eerste gekeken of de auto nog goed in elkaar zit. Worden er los hangende onderdelen ontdekt, dan wordt hier direct een aantekening van gemaakt en moet hier zo snel mogelijk een oplossing voor worden gezocht. Loshangende onderdelen bij een auto wijzen namelijk op een niet goed functionerende auto, die zelfs onveilig is voor de inzittenden en andere weggebruikers. Loshangende onderdelen zijn dan ook uit den boze bij een APK keuring en worden meteen opgemerkt.   Is de auto globaal gecontroleerd op losse onderdelen, dan gaat men pas kijken naar de andere APK keuringseisen. Wat deze keuringseisen zijn en welke onderdelen gecontroleerd worden bij de APK check, lees je in onderstaande alinea.  

De algemene APK keuringseisen

De APK keuringseisen waar ieder voertuig op wordt gecontroleerd, worden uitgevoerd op diverse onderdelen van de auto. Zo worden de controlelampjes, de stoelen, de dashboardverlichting, de claxon, de tankdop, de trekhaak, de accu, de brandstofleidingen, de motorsteunen, de remleidingen en de vloeistoffen. Hierbij wordt gecontroleerd of al deze onderdelen van de auto goed werken en niet op wat voor wijze dan ook defect zijn, zodat de auto veilig

auto apk check

 de weg op kan.  

Je voorbereiden met de APK keuringseisen

Voor je jouw APK laat controleren, is het wellicht verstandig om de onderdelen van je auto alvast te controleren op basis van de APK keuringseisen. Zo kun je eventuele problemen of defecten aan je auto vroegtijdig erkennen en deze eventueel al doorgeven aan de garage, zodat jouw APK keuring gemakkelijker en sneller verloopt. En duurt het nog even voor de APK check uitgevoerd wordt, maar heb je wel een defect ontdekt aan je auto? Dan kun je met een eventueel defect of minder goed functionerend onderdeel alvast naar de garage gaan om dit betreffende onderdeel te laten repareren. Op deze manier ondervang je eventuele problemen al voor de keuring en komt je auto beter en gemakkelijker door de APK heen.


Add Comment