Werking van de airco controleren met een gratis airco check

Welke band zoekt u?

Ga je met de auto op vakantie, wil je dat jouw airco goed werkt omdat er warm weer wordt voorspeld of heb je het idee dat jouw airco niet meer helemaal naar behoren werkt? Laat de airconditioning van jouw auto dan controleren door middel van een gratis airco check en je weet zeker dat jouw airconditioning goed functioneert. Zeker als de zomer voor de deur staat of je van plan bent met de auto op vakantie te gaan, is het interessant om een airco check uit te laten voeren.  

Wat wordt er gecontroleerd bij de gratis airco check?

Bij het uitvoeren van een gratis airco check, worden er diverse zaken gecontroleerd. Zo wordt er ten eerste gecontroleerd of de airconditioning van de auto op de juiste manier functioneert, wat betekent dat de warme lucht in de auto wordt vervangen door verse, koude lucht. Functioneert de airconditioning goed, dan gaat men naar de volgende stap van het airco controleren. Nu wordt er gekeken of de airco vloeistof van de airconditioning vervangen dient te worden, zodat de airconditioning na airco vloeistof vervangen mogelijk nog beter werkt. Heeft men de vloeistof gecontroleerd, dan wordt er gekeken of er sprake is van een lekke airco. Vaak wordt dit probleem al snel opgemerkt, maar door het nogmaals te controleren weet men zeker of het nodig is om een lekke airco te repareren. Is dit het geval, dan wordt de reparatie direct uitgevoerd. Is dit niet het geval, dan is de gratis airco check afgerond en kun je de auto weer met een gerust hart meenemen.

 gratis airco check

Waarom een gratis airco check?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een gratis airco check. Ten eerste kun je met een gratis controle diverse sluimerende problemen oplossen voor deze kleine defecten daadwerkelijk uitgroeien tot een probleem. In plaats van te kiezen voor airco repareren tijdens grote beurt, kun je bijvoorbeeld beter preventief de airconditioning van de auto controleren om grote reparaties te voorkomen. Een andere reden om te kiezen voor een gratis controle, is om hoge kosten bij het uitvoeren van een APK controle of het uitvoeren van een grote beurt te voorkomen. Blijkt uit de gratis controle namelijk dat er sprake is van een defect, dan kan dit defect vaak voor een kleine prijs opgelost worden. Blijkt pas later tijdens de APK controle of grote beurt dat er iets mis is met de airco, dan kunnen de kosten al veel hoger worden. Tot slot is het verstandig om een gratis controle uit te voeren als je zeker wil weten dat de airconditioning van jouw auto goed werkt. Ga je bijvoorbeeld op vakantie of komt de zomer eraan, dan is het een prettige gedachte dat je altijd terug kan vallen op jouw goed werkende airconditioning.    


Add Comment